Over mij

Over mij

Welkom op mijn (blog)site, waarop ik iedere donderdag een Bon blog post.

Bon, omdat de vertaling vanuit het Frans ‘goed’ is en ik er naar streef iets goeds neer te zetten, dat wil zeggen: leesbaar en ‘goed-te-doen’.

Bon, omdat het de helft is van mijn voornaam: Bonnie, Groenewout om het compleet te maken.

Ik ben in 1957 geboren in Haarlem en na wat omzwervingen terecht gekomen in Maassluis, waar ik woon met man Don. Geen kinderen, geen huisdieren, gestopt met werken…en toch, alles behalve saai 🙂

Schrijven deed ik al als kind: dagboeken vol frustraties, koester-momentjes en meidengeheimen. Als op school het huiswerk ‘maak een opstel’ was, schreef ik niet-te-stoppen boekdelen. Vaak moest ik vlak voor het inleveren veel schrappen, omdat ik het maximum aantal woorden weer eens had overschreden. Het typeert een beetje hoe ik ben: als ik je iets vertel is er een korte of een lange versie. 😉

In januari 2016 werd ik overvallen met de diagnose endeldarm-kanker. Dat was de aanleiding om te beginnen met bloggen bij wijze van update, zodat ik niet steeds naar iedereen aparte berichten hoefde te schrijven. Hoe het Blogger-programma zelf precies werkte, daar heb ik me toen niet echt in verdiept. Ik denk dat het al die tijd per ongeluk goed is gegaan met het plaatsen.

Alle berichten die ik tussen 2016 – 2018 op Blogger heb geschreven, zijn meeverhuisd en nu hier op WordPress terug te vinden onder de categorie Krablog.

Anno 2019 ben ik wekelijks gaan schrijven om mijn belevingen, verhalen en herinneringen te delen die uit mijn leven gegrepen zijn. Een chronologische volgorde hanteer ik niet, het is maar net wat in mij op komt. Zo af en toe zit daar ook nog steeds -als rode draad- een Krablog-update met betrekking tot mijn gezondheid tussen.

Je kunt mijn schrijfsels vergelijken met een babbeltje. Dat wat ik schrijf in mijn blogs, zou ik precies zo vertellen bij een kop koffie, tijdens de lunch, wandeling of zomaar hangend op de bank. Het zijn als het ware kleine wekelijkse ontmoetinkjes. Ik vertel je iets, waar je uiteraard best wat van mag vinden, maar waarbij ik vooral hoop dat duidelijk is, dat ik alles vanuit mijn eigen perspectief weergeef. Het is zoals ik het ervaar. Niet bedoeld om iets op te leggen, noch om iemand te kwetsen wanneer ik het over anderen heb.

overgenomen uit mijn blog: “Reacties”