Maya

4 juli 2016 1 Door Bonnie

Schrijfseltje tussen de bedrijven door.

Vandaag ben ik Maya. De Bezige Bij in dit geval. Morgen ben ik van plan om alleen maar jarig te zijn. Dus betekent dat dat er vandaag van alles thuis moet gebeuren Nou ja, moet niet, maar dat wil ik. Alles opgeruimd voordat ik weg ga. Wasjes draaien, mooi weer dus buiten droogt het snel en sta ik met mijn strijkbout in de aanslag om alles meteen weg te werken.
Tussendoor thee en kaneelwafeltjes samen met de musjes uit de buurt die brutaal de kruimels van het tafelkleed pikken. Ik bedenk me een moment hoe het volgende week zal zijn om deze tijd. Dan ben ik als het goed is al op de helft van mijn logeerpartijtje in de Daniel den Hoed. Wat een vreemd idee.

Bij mijn opruimmanie vond ik in een rieten koffer een paar couponnetjes. Goh, nog zoiets waarin ik op mijn moeder lijk. Zij had werkelijk overal lapjes stof liggen in diverse soorten en kleuren, voor je weet maar nooit. Toen ik nog thuis woonde maakte ik schetsen van jurkjes die ik mooi vond en liet die dan vervolgens quasi achteloos in huis rondslingeren. Als het meezat begreep mijn moeder mijn ‘subtiele hint’ en terwijl ik zaterdagochtend lag uit te slapen wist zij in een paar uurtjes tijd mijn creatie te verwezenlijken, zodat ik die bij het wakker worden op een hangertje aan mijn kastdeur aantrof. Je kan dan wel zo leuk tekenen, maar dit is echt de laatste keer hoor! zei ze dan steevast.
Haar  kookgenen heb ik niet, maar ik lijk wel haar handigheid met naald en draad in mijn DNA te hebben.
Ik vond een lapje Delfts Blauw, maar dan in het rood, door het tegeltjesmotief makkelijk te knippen. Appeltje eitje, kind kan de was doen. Dat wil zeggen, als dit kind straks de was af heeft dan kan haar Singer op tafel.
Zo gezegd, zo gedaan en dit is het resultaat. Een paar kussens in verschillende formaten, voor straks als ik weer thuis ben. Ik weet niet hoe ik er aan toe ben, maar verwacht dat zitten niet echt prettig zal zijn. Lekker om dan een steuntje in de rug, of op welke plek dan ook, te hebben. Mijn schommelbankje is er klaar voor! Het huis ook. En ik zelf eigenlijk ook wel.