Tussen de bomen

Tussen de bomen

19 september 2019 0 Door Bonnie

Jawel, we zijn even naar het oosten van het land getrokken en verblijven in een huisje ergens in het Sallandse landschap. Een ander deel van Nederland ervaren. Vaak zijn we te vinden in het bourgondische Limburg, met vlak over de grens de kleine Duitse dorpjes waar we graag komen. De Veluwe is onze andere grote favoriet, niet per se voor langere tijd want we gaan er gerust ook gewoon een dagje naar toe. Zomaar om te kijken hoe daar per seizoen de kleuren van de prachtige natuur veranderen. Zo eens in de zoveel tijd wandelen we dan ook het Kröller Müller binnen en buiten.

Omdat we er even tussenuit zijn, heb ik mezelf deze week ook schrijf-vrij gegeven, maar ach… het bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan 😉
Bij het noemen van het Kröller Müller, bedacht ik me dat ik ooit zomaar voor mezelf een stukje tekst heb geschreven naast twee foto’s die Don er had gemaakt. Het was vlak na de opening cq onthulling van een kunstwerk in de vorm van een enorme hoge trap. De ene foto laat zien dat die trap, die je kon beklimmen, ergens in de lucht ver boven de boomtoppen eindigt. De andere foto geeft Don’s uitzicht weer vanaf de top waar hij stond. Die witte vlek, dat ben ik op een derde deel na ben ik blijven steken.
(Minor detail: Een week nadat wij er waren geweest, werd de toegang tot het kunstwerk per direct afgesloten: er was iemand vanaf gevallen en -gelukkig niet ernstig- gewond geraakt)

Afijn, mijn schrijfvrije donderdag gaat nu in en ik geef je hier dus vanuit mijn bewaarde schrijfsels: