Blog in blog

Blog in blog

2 april 2020 2 Door Bonnie

Het begon met een piepje. Ik had er zelf geen hinder van, het was eerder Don die het al veel langer was opgevallen iedere keer als ik met mijn rollator liep. Hoe lang heb je dat ding nou eigenlijk al? Wordt het niet eens tijd voor een onderhoudsbeurt, volgens mij is er een kogellagertje versleten of zo. O ja, nu hoorde ik het ook. En áls je het dan eenmaal hoort… Tsja dan was zo’n check-up misschien niet eens zo’n gek idee.

Na rondbellen bleken er twee opties: 1) Rollator inleveren bij de thuiszorgwinkel waar ik mijn Rollz had gekocht, ik zou ‘m dan ruim een week kwijt zijn, of 2) Rechtstreeks naar Rollz International BV, waar ik ter plekke zou kunnen wachten tot -ie klaar was. We kozen voor optie 2, maar moesten daar dan wel ‘even’ voor naar Diemen. Leuk uitje 😉

We werden allerhartelijkst ontvangen met koffie en thee in een speciale showroom/wachtruimte. De vriendelijke meneer die mijn Rollz kwam ophalen om mee te nemen naar de werkplaats, maakte een praatje met ons. Bent u tevreden over uw rollator, bevalt hij een beetje? vroeg hij geïnteresseerd.

Jazeker wel! En dus begon ik opgetogen te ratelen over mijn bevindingen. Blablabla en ergens tussendoor benoemde ik ook nog dat ik er mee kon dansen. Pardon, u zei? Nou, dat heb ik nog niet eerder gehoord, wat leuk! De man was nog niet koud verdwenen richting werkplaats, of de dame die wij bij binnenkomst op kantoor hadden gezien, kwam naar ons toe. Ze stelde zich voor en zei vrijwel direct: Wat enig! Ik hoor dat u danst met uw rollator! Nou, daar zou ik wel wat meer over willen weten. Mag ik u wat vragen stellen? Ja hoor prima. Het werd een geanimeerd gesprek en halverwege besloot de dame om er nog een andere collega bij te roepen. Is het voor u mogelijk om dan over te schakelen in het Engels, zodat zij het kan verstaan? Eh nee hoor, no problem.

Ik begreep zo goed als dat de dame die zich bij ons had gevoegd, zorg draagt voor het hele Public Relations gebeuren. Wederom werden vragen gesteld, driftige aantekeningen gemaakt, kortom: een complete brainstormsessie. Ik liet beide dames als voorbeeld een kort filmpje zien, dat toevallig nog op mijn telefoon stond. Het was een ‘dansje’ met mijn rollator. Een jaar geleden heb ik dat voor de grap opgenomen voor iemand om te laten zien wat zij eventueel ook zou kunnen proberen met haar rollator.

De Rollz dames waren nog meer enthousiast en zo ontstond het idee om mij een keer te komen filmen -Mag dat?- en daarbij een blog te schrijven -Vindt u dat leuk?- voor op hun site. Aangezien het op dat moment begin december was met alle feestdagen nog voor de deur, zou het pas ergens na januari of misschien zelfs wel na februari 2020 worden. Ook al duurt het voorlopig nog even, wij laten beslist iets van ons horen!

Het hele gebeuren was inmiddels bij mij weggezakt tot ik begin maart ineens gebeld werd door de dame van Rollz. Wij zijn u niet vergeten hoor! Sterker nog, ze had zelfs al een concept-blog geschreven aan de hand van alle aantekeningen. Het naar mij toe komen om te filmen was echter, in verband met het hele corona gebeuren en alle maatregelen daaromtrent, geen optie meer. Begrijpelijk. Zou u wellicht zelf iets kunnen opnemen? Gewoon met uw telefoon of zo. ‘t Mogen ook allemaal stukjes zijn, wij kunnen wel helpen met het monteren. Ehhhhhhh……

Nu laat ik mij niet zo gauw uit het veld slaan, maar in mijn eentje mezelf al bewegend in mijn huiskamer gefilmd zien te krijgen met mijn telefoon… Hmm, dat was nog al een uitdaging, maar: gelukt!

inventief toch? 😉

Just to be sure, zijn Don en ik later toch ook mijn dansstudio maar ingetrokken alwaar hij mij kon filmen en ik gewoon mijn gang kon gaan. De beweging (ik vind zelf choreografie nogal een groots woord…) is een Klavertje geworden. Mijn gedachte erachter is, dat we allemaal wel wat geluk kunnen gebruiken, juist nú, en waarom zou je dat dan niet dansen? Ik ben me er terdege van bewust dat iemand een rollator niet voor niets heeft en wellicht niet goed, snel of soepel uit de voeten kan, daarom zijn de stappen eenvoudig en aan te passen.

Uiteindelijk heb ik medio maart al het filmmateriaal, wat foto’s en de aangepaste blog-tekst opgestuurd naar de dames van Rollz, in afwachting of ze er überhaupt iets van zouden kunnen bakken.

Nee, geen 1 april grap: per deze datum staat écht een blog inclusief het gedanste klavertje op de website, Facebook pagina en Instagram van Rollz International BV.

So, herewith I proudly present:
klik voor de blog op de site van Rollz International BV