Bloem-en-taart, Deel 1

Bloem-en-taart, Deel 1

4 februari 2021 1 Door Bonnie

Vandaag komt mijn blog in twee stukken.
Met dit eerste deel flash ik even back naar het voorjaar van het roaring year twenty. Blij dat het om is, hoewel je zo’n jaar liever helemaal zou willen schrappen. Maar toch gebiedt de eerlijkheid me te zeggen, dat er ook mooie dingen tussen zaten. Soms kleine dingen. Het leek wel of die dan een dubbele impact hadden. Hoe blij kun je zijn met iets kleins wat misschien onbenullig lijkt -maar dat niet blijkt te zijn. Soms een woordje of een simpel gebaar.
Dat nu voor menigeen de koek op is, de lontjes erg kort, de fut er uit, dat begrijp ik ook….

Afgelopen jaar in mei was iemand zo vriendelijk om mij te attenderen op de website van Inloophuis Carma. Daar stond dat Lionsclub de Glazen Stad de gasten van hun inloophuis een leuke workshop voor thuis wilden aanbieden. Alles was immers gesloten vanwege de lock down, zo ook het inloophuis. Wat een leuk, bijzonder aardig en bijzonder gul gebaar! Ik heb mij aangemeld en ontving de volgende brief:

Op de dag van de workshop, werd er aangebeld door een vriendellijke, enthousiaste dame. Zij overhandigde mij een enorm boeket van losse gemengde bloemen, plus een tasje met nog wat aanvullend materiaal. Aan het eind van de middag zou ik de link naar het instructiefilmpje ontvangen, vertelde ze. Ter voorbereiding moet u nu eerst het blok oasis (steekschuim) een paar uur in water onderdompelen, zodat het goed verzadigd is straks.

Nu heb ik totaal geen groene vingers (de bladeren van mijn planten veranderen regelmatig in kroepoek…) dus ik vond het wel een uitdaging. Het was op een vrijdag, Don zijn vrije dag. Mooi, dan kon hij wat “actie foto’s” maken. Ahhh… hij heeft het wel een paar keer moeten ontgelden als ik het filmpje niet goed kon volgen.

Of nou ja…mij eigen schuld: ik moest zo nodig meteen simultaan met de ervaren bloemiste meedoen, dat kon ik heus wel. Ahum… beter had ik eerst het hele filmpje bekeken en dan daarna nog eens in stukjes…

Al met al was het een leuke workshop thuis! En wat geweldig dat dit alles zomaar aangeboden werd! Top actie!
Bovendien, groene vingers of niet: het eindresultaat mocht er zijn!

Tsja… dan nu de overloop naar Deel 2

om ook even bij stil te staan vandaag…

4 februari (ja vandaag dus!) is het Wereldkankerdag.
Bijna een jaar verder zijn nog altijd alle inloophuizen gesloten. Wel worden er speciaal op deze dag online virtuele activiteiten aangeboden. Ook Carma doet een en ander online, plus daarnaast…. Jawel! Twee workshops voor thuis 🙂

De eerste is een bloemenworkshop, maar dit keer heb ik me aangemeld voor de tweede.
Eergisteren ontving ik de bevestiging:

Whoehaha… dat belooft wat. Ik vind het wel grappig en toepasselijk ook, aangezien ik in mijn eerste alinea al zoiets schreef als “de koek is op“…. En is het niet letterlijk, dan werkt het figuurlijk eigenlijk ook zo: Probeer een keer om er zelf iets moois van te bakken!

Afijn, ik ben “rustig” in afwachting van de spullen die bezorgd gaan worden en neem dan “rustig” de tijd om de instructies door te nemen en te volgen. Ja echt! Hm hm 😉
Dit keer ben ik alleen thuis, Don werkt gelukkig (ehm.. dat bedoel ik dubbel positief: ten eerste heeft hij gelukkig werk en hoeft hij ten tweede de keuken niet op te ruimen na afloop….) Hij heeft wel met een grijns een selfie stick voor me achter gelaten, maar of dat nou wel zo’n geslaagde combi is met deeg en zo….

Hoe dan ook…. voilá de reden dat mijn blog vandaag is opgesplitst is in twee delen.
Als alles goed gaat (oké, ook als niet), volgt later vandaag het (eind)resultaat in (wellicht beeldroman/drama): Bloem-en-taart Deel 2

Wordt vervolgd!

hmmmm…. misschien toch maar beter in de doos laten?