Jump in the past

Jump in the past

3 januari 2019 3 Door Bonnie

Ik doe niet aan voornemens. Als ik al iets zou willen, dan doe ik dat gewoon. Of nou ja, soms ook wel eens ongewoon. Maar goed, ik ga nu toch iets doorvoeren: Bonderdag. Ik was het al zo lang van plan. Van de Donderdag bon-d’r-dag maken, door op die dag een nieuwe blog te plaatsen. Zo. Bij deze doorgevoerd. Had ik nou toch maar een lijstje gemaakt, had ik al iets af kunnen vinken.

Ik haak nog even aan bij mijn voorgaande blog, dit naar aanleiding van de blooper-reeks foto’s die ik erbij plaatste. Ik heb het stukje dat er bij hoort terug gevonden. Ik schreef het toen ik na mijn danstherapie opleiding ergens begin 2000, ben gestart met het geven van danssessies en dit kenbaar wilde maken middels een website onder de naam Bonnie Beweegt. (dat ‘beweegt’ was overigens in eerste instantie figuurlijk bedoeld!)

In het kader van iedere donderdag een blog, meteen vandaag maar mee starten dus -met nog één keer een terugblik op mijn inmiddes ex(it)site:

‘n WWW weetje

Er wordt momenteel druk gewerkt aan de vernieuwing van mijn website, omdat de huidige niet gebruiksvriendelijk is. Beter gezegd: ik kan ‘m zelf niet bedienen en voor iedere wijziging heb ik hulp nodig. Dat is lastig, vooral nu de maakster van mijn site vorig jaar is vertrokken voor een wereldreis van onbepaalde tijd. Dus: zij over zee en ik met een nieuwe designer in zee. Een tweetal dat zich heeft ontfermd over de restyling – zoals zij dat noemen, terwijl ik het steeds over “pimpen” heb.

Het duo is van mening dat met de naam Bonnie Beweegt, een site met bewegende beelden een must-have is. Ja, ja…dat klonk leuk, tot er een richtprijs werd geroepen, inclusief de kosten van het benodigde beeldmateriaal. Nou… ik kan je verzekeren: mijn site mag dan wél bewegen, maar Bonnie Bewoog even niet meer. Dat moest enigszins goedkoper kunnen, als je al over goedkoop kunt spreken bij het web-designen.

Na enige onderhandeling, waarbij ik uiteraard Don, mijn eigen fotograafje naar voren heb geschoven, kwamen we overeen dat ik zelf het beeldmateriaal mag aanleveren. Dat bestaat uit een aantal series foto’s, waarvan iedere serie moet bestaan uit 5 opnames van een beweging. De bedoeling is dat dat als een soort film/diaserie gaat werken. Kun je ’t nog volgen? Nee? In dat geval: wachten tot de site klaar is dan maar 😉

Afijn, zo belandden Don en ik op een prachtige zondagmiddag in februari, op locatie voor een heuse fotoshooting: de duinen van strand Vluchtenburg. Daar stond ik dan, bovenop de duinen, op blote voeten, gehuld in flinterdun voile met balletkleding en voor tussen opnames door een dikke winterjas daaroverheen. Brrr… aan het strand was het voelbaar kouder, maar ja… wat wil je ook in februari!! Vanaf de top kon ik beneden mensen zien, die vanachter glas met warme chocolademelk én slagroom lekker beschermd zaten te genieten. Oh, wat wilde ik daar ook graag zitten…Het leven van een model is zwaar…. zucht… Maar goed, niet zeuren, aan het werk! Alles in het belang van mijn gepimpte-site-to-be, ook al hield ik er een loopneus aan over. Bewegen die handel!

Ik geef het een ieder te doen: bewegen in los zand, langzaam en dan nog sierlijk ook. Probeer het maar! *”*&^$#@! Lekker stabiel en lekker in balans, maar-niet-heus. En Don maar roepen: “Kijk hier! Kijk daar! Arm opzij! Been in de lucht! Draai om! Sta stil!” En ik zuchtend ploeteren met wapperende rok en dito haren, bij windkracht 4 (of zo iets?) Zie je dan maar eens staande te houden – met een big smile uiteraard, ook dat nog!

Eindresultaat? Enig! Ik kan niet anders zeggen. We hebben ons best gedaan en zijn er in geslaagd een aantal serietjes te maken. Deze liggen nu bij de webmasters, die gaan kijken of ze er iets van kunnen bouwen.
Eén serietje uit de blooper-reeks wil ik jullie niet onthouden, omdat wij (en een paar verdwaasd langslopende strandwandelaars) er zo ontzettend om hebben moeten lachen.

Ook uit balans in beweging….
tekst bij fotoreeks: O-o-oooojeee-neeee-whoehaaaa-aaarghhh-auw-hi-hi-hi