Komen en gaan

Komen en gaan

28 januari 2021 0 Door Bonnie

Allereerst begin ik met het voorlezen van een verhaaltje:

Zojuist hoorde je hoofdstuk 2 uit de roman “Het vertrek van de mier”, van mijn favoriete schrijver Toon Tellegen. Ik vind zijn verhaaltjes treffend en met name deze, past voor mij goed bij vandaag.
Als je mijn blog “De Gebroeders”, van een maand geleden leest of al hebt gelezen, wordt wel duidelijk waarom.
Voor dit moment, wil ik er eigenlijk alleen nog aan toevoegen:

~ RIP Geert ~

En ja, de titel deed al iets vermoeden, dit is niet alleen Komen en gaan, maar ook: Jantje lacht, Jantje huilt. Twee uitersten van het leven. De een wordt verwelkomd en van de ander afscheid genomen.

Ik twijfelde er een moment aan of ik het wel in één blog zou plaatsen. Maar meteen erachteraan dacht ik: Waarom niet? Het gebeurt immers dagelijks. Toen rees de vraag: Hoe doe ik dat dan? Hoe schakel ik in één blog respectvol “zomaar even” om van het een naar het ander?

Ik slinger ‘m d’r maar gewoon in….

Ik ben (oud)tante geworden! Vorige week al, maar ik heb bewust gewacht met delen. Ik gunde de kersverse mama en papa eerst zelf volop de tijd om het nieuws wereldwijd bekend te maken.

Het kleurcontrast is niet zo geweldig, maar als je goed kijkt zie je misschien toch de naam Lio op de tuitjes. Oh wat ben ik blij, supertrots en wat is het een lief klein mannetje.
(En ja hoor: je mag het mij over tien jaar gerust nog eens vragen 😉 )

Raambezoek werd door de corona-maatregelen een alternatief voor Kraambezoek. Maar toch…. beschermd en op gepaste afstand, mocht ik héél eventjes om een hoekje komen kijken.
Oh…wat een bijzonder moment om mijn neefje als trotse papa met kleine Lio aan te zien komen lopen. Ik moest zowaar een brok in mijn keel wegslikken.
Ach…kijk nou toch…
Was het niet pas gisteren dat ik die papa zelf ter wereld heb zien komen? Waar blijft toch de tijd? Ik begrijp nu ineens die benaming oudtante wat beter 😉

Ah.. Lio lief

En zo ging het de afgelopen dagen,
de ene kwam, de andere ging:
twee heel bijzondere mannen
met een speciaal plekje in mijn hart.
Ik koester waardevolle herinneringen aan de één en
kijk verheugd uit naar heel veel nieuwe met de ander!