Merken

Merken

9 maart 2023 0 Door Bonnie

Hee, hoi Bo! Tijd niet gezien. (ik noem deze persoon maar even X)
Heejjjj hallo! Inderdaad en wat leuk om je weer eens tegen te komen.
Zeg.. ik heb laatst eens een paar van die blogs van je gelezen.
O ja? Wat leuk. Of nou nee, dat weet ik natuurlijk niet, of je het leuk vond bedoel ik -stamel ik onhandig. Want, “Van die blogs” is een opmerking die net zo goed zou kunnen impliceren dat het flut was, bedacht ik me.
X grijnst: Ja hoor, zeker leuk! Maarre..vertel eens, wat levert het jou nou op?
Pardon? Waar heb je het over? Of ik begrijp jouw vraag niet, of jij begrijpt mijn blogs niet, zeg ik, terwijl ik natuurlijk al lang door heb waar het over gaat.
Ik bedoel: betaalt het nog wat? 
Zie je wel, ik wist dat het daarom draaide en leg uit: Nee natuurlijk niet gekkie! Ik schrijf gewoon voor mezelf en wie daar zin in heeft mag over mijn schouder meelezen. Met een knipoog voeg ik er aan toe: Je hebt dus precies die blogs gemist waarin ik dat geschreven heb.
Nou en, dan nog zou je er iets mee kunnen verdienen toch? Doen andere bloggers ook, net zo makkelijk!
Ik zucht. “Net zo makkelijk”, écht niet! En bovendien, die anderen die jij bedoelt, zijn bekende Nederlanders. Ze schrijven in ieder geval recensies, of ze prijzen iets aan -of juist af en hopen daarmee dan een hele horde volgers te beïnvloeden. Influencers, je weet wel. Dat is nooit mijn intentie geweest. Zeker niet als het specifiek gaat om schrijven over producten of merken.

Precies dit deel van het gesprek tijdens de ontmoeting die ik had, zette mij bij thuiskomst alsnog verder aan het denken. Is dat eigenlijk wel zo, heb ik nooit merken genoemd in mijn blogs? (….) Wacht, ja toch wel! Regelmatig heb ik het over mijn rollator gehad. Oh en over mijn auto ook, schiet me ineens te binnen. Al durf ik te wedden dat niemand mij nu, per direct, daar de merken van kan noemen, dus zoveel invloed heeft het nou ook weer niet gehad 😉
Als ik nog verder in mijn geheugen graaf, komt er ook ineens een blog over een kledingset naar boven drijven, ach ja daar had ik wel een naam bij genoemd! Ik betrap mezelf erop, dat ik hier en daar in een ‘verdwaalde blog’ toch wel wat merken heb uitgelicht. Maar oké, dat is zo af en toe, niet frequent.

Laat ik het vandaag dan eens anders aanpakken. Ik ga wat van mijn favoriete merken wél bij naam noemen. Zonder dat het iets op hoeft te leveren 😉 Of nou, wie weet levert het tips op in de trant van: “je zou in plaats van…. bijvoorbeeld ook…..”
Het zijn trouwens maar een paar ‘vaste’ merken hoor die ik gebruik. Doorgaans pak ik gewoon wat voor handen ligt en kijk vooral wat ik me prijstechnisch gezien het beste kan veroorloven. 

Om te beginnen haal ik nog even aan wat ik al noemde en waar over schreef in blogs: mijn rollator Rollz, mijn auto Suzuki en mijn kledingset van Myrna by NED. Wat ik hier respectievelijk over kan toevoegen is, dat als mijn rollator het ooit zou begeven en ik een nieuwe zou moeten aanschaffen, het beslist weer een Rollz zou zijn. Over mijn auto hoef ik volgend jaar pas een beslissing te nemen, ik ben niet Suzuki-gebonden. Van NED koop ik nog wel eens een jurkje, maar niet per se uit de collectie van Myrna, dat heeft te maken met de prijs en de printjes die dan nét niet mijn smaak zijn.

Mijn ervaring is wel, dat als een jurkje van een bepaald merk bij mij goed valt (en verdoezelt, niet te vergeten -grinnik) ik geneigd ben om steeds als eerste naar dat specifieke merk te grijpen. Niet alleen NED is daar een voorbeeld van, maar zo ook Geisha, Enjoy of K-Design

Ik moet ineens denken aan de periode rondom mijn diagnose kanker. Ik was toen zoveel afgevallen, dat ik mijn garderobe moest vervangen (hè wat vervelend…). Kleding van Smashed Lemmon en Tramontana paste ik toen perfect. Nu al lang niet meer, want die vallen nu bij mij te getailleerd en te krap. Ik ben inmiddels wat in de breedte uitgedijd, zeg maar. Niet alleen mijn lijf, maar ook mijn voeten doen vrolijk mee. Ik kan me haast niet meer voorstellen hoe ik mijn halve leven heb rond gebobbeld op puntige pumps met naaldhakken. Merk of geen merk en leer of geen leer, ik kon alles (ver)dragen. Ach arme voetjes!

Ook daar is verandering in gekomen in de loop der jaren. Tegenwoordig staan er in mijn kast voornamelijk Ara en Gabor laarsjes, ballerina’s, instappers en een enkele pump. Met name omdat deze merken een H-leest hebben, voor brede voeten. Ongetwijfeld zullen er meer merken zijn die dat hebben, maar zoals ik zoëven al zei: als je eenmaal een merk hebt dat goed (be)valt…

Op gebied van comfy kleding om in te bewegen, of dat nou dans, fitness of fysio-trainen is, ben ik fan van DforDance. Ik vond hun opschriften zo leuk, zoals:‘Yes, I’m dancing again’. Mijn favoriet is het shirt dat ik zeker zes jaar geleden bij hun kocht met de tekst: “I don’t squad, I plié”. Als ik dat shirt draag, zal het iedereen waarschijnlijk een worst wezen en bovendien zal het geen enkel effect hebben op de verkoop ervan bij het betreffende bedrijf. Hoe anders was dat, toen -nog niet eens zo lang geleden- Chantal Janzen een foto waarop zij het shirt droeg had geplaatst op een social media kanaal. Ineens was het shirt razend populair en had het DforDance in één keer op de kaart gezet. Leuk voor ze! En daar zit meteen het verschil… zoals ik het aan het begin al zei, ben ik noch een bekende Nederlander, noch een influencer 😉

Met verzorgingsproducten heb ik altijd moeten uitkijken, gezien mijn (allergisch) eczeem-verleden. Hopelijk behoort dat inderdaad letterlijk tot het verleden! Sinds een paar jaar ben ik qua cosmeticaproducten kompleet overgestapt op de minerale make up lijn van Creative Cosmetics en Mintenz. Beide merken lijken heel erg op elkaar en het verschil zit ‘m met name in de prijs. Voor mij is het belangrijkste: ze zijn allebei super voor mijn huid en het irriteert absoluut niet, hoera! Als lichaamsverzorging gebruik ik soms Fragrantly of de zogenaamde shampoo-, wash- en lotionbars van HappySoaps, die 100% plasticvrij zijn. Vindt mijn huid ook fijn!

Mijn favoriete parfum heb ik ooit genoemd in mijn blog Geurenblind , Bvlgari dus.
Onlangs kreeg ik bij een parfumerie tester van een luchtje die, toen ik ‘m op deed, de hele dag zwoel om me heen bleef hangen. Narciso Rodriguez Poudree, een heerlijk zacht poederige geur, mmmm daar hou ik wel van. Toen mijn Bvlgari op was, ben ik voor één keertje (denk ik…) overstag gegaan.

Ach en verder ben ik niet zo op merknamen, merk ik op nu ik er echt eens een keertje bij stil sta. Dat geldt niet alleen voor mijn persoonlijke gebruiksartikelen, maar net zo goed voor huishoudelijke en andere apparaten. Ook met boodschappen pak ik niet bepaald een vast merkproduct. ’t Is eerder wat er budgettair het gunstigst uitkomt, zeg maar, zeker gezien de huidige prijzen.

Hier houdt het bewust noemen van merknamen in deze blog op. Wat mij opviel, was dat ik er zelfs goed over na moest denken. Ik dacht in eerste instantie: Ik schud ze gewoon uit mijn mouw. Dat viel nogal tegen of juist mee….net hoe je ’t bekijkt. Ach en waarschijnlijk zal het vast ooit een keer voorkomen, dat ik in mijn enthousiasme over iets schrijf waar dan -al dan niet toevallig- een merknaam aan hangt….

…is eigenlijk ook een (ken)merk…